Koers Artikelen Nieuws Archief

zonnepanelen voor huurders Geeren zuid.

Zonnepanelen voor huurders

Zonnepanelen voor huurders Geeren Zuid

Enige tijd geleden hebben we in de Koers bericht dat er een proefproject is begonnen om bij huurders van een woning van Alwel zonnepanelen te plaatsen. Deze zijn inmiddels geplaatst. Als u daar in de buurt geweest bent kunt u dat niet zijn ontgaan. Grote blauwe vlakken op het rode pannendak.
Meerdere partijen hebben zich hiervoor ingespannen, dit alles samengebracht en gecoördineerd door een paar enthousiaste bewoners van Geeren Zuid.
De organisatie Buurkracht heeft om dit te vieren de deelnemers een etentje aangeboden. Er waren veel deelnemers die aan deze uitnodiging gehoor hebben gegeven. Zodoende waren er op 15 januari een twintigtal bewoners samengekomen in het buurthuis “Ons “ om samen van een goed verzorgd diner te genieten en onder het genot van een hapje en een drankje samen te kletsen over het wel en wee van hun wijk.
Het mag wel gezegd worden dat iedereen heel tevreden was over zijn zonnepanelen. De voorwaarden zijn gunstig en iedereen profiteert ervan. Natuurlijk verbruiken ze minder energie van de elektriciteitsmaatschappij waardoor de CO2 uitstoot daalt.
Dit is nu een belangrijk thema geworden waar iedereen serieus werk van moet maken. Dat zal in de komende jaren wel duidelijk worden.

Enkele deelnemers zijn zo enthousiast geworden dat dit project zo goed gelukt is dat ze verder willen gaan met een kleiner groepje om te kijken of er nog meer verbeteringen voor de wijk te realiseren zijn.
Dit wordt dus vervolgd.

Geeren Zuid

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply